Unul din avantajele ferestrelor si usilor termoizolante GAMA PLAST executate la comanda este acela ca ele potrivesc exact cu dimensiunile golurilor ferestrelor din orice locuinta. Acest fapt conduce la o imbinare perfecta a zidariei cu rama din PVC si, in consecinta, la realizarea unui finisaj facil si de calitate in zonele respective. Tamplaria poate fi fixata pe orice tip de suprafata: caramida, beton, lemn sau metal. O astfel de caracteristica elimina efortul necesar pentru realizarea unor suprafete adecvate montajului.

METODE DE LUCRU

1. Stabilirea dimensiunilor, a tipurilor de deschidere si culoarea ferestrelor si usilor

Aceasta etapa trebuie realizata de reprezentantul tehnic GAMA PLAST sau partener si cu implicarea directa a beneficiarului lucrarii care se finalizeaza printr-un contract ferm de executie semnat de ambele parti.

2. Eliminarea vechilor ferestre

Tocurile din lemn ale ferestrelor vechi sunt desprinse din perete prin taiere si/sau smulgere. Indiferent de metoda folosita, este de preferat ca operatiunea sa se faca atent pentru ca glafurile sa fie cat mai putin afectate, lucru ce va facilita montajul.

3. Pozitionarea ramei

Dupa ce se stabileste locul fiecarei ferestre in santier se trece la montajul propriu zis .Rama ferestrei se asaza pe pozitie si se fixeaza cu pene din lemn. Se verifica pozitia acesteia cu ajutorul unui poloboc, dupa cum urmeaza: se verifica verticalitatea si alinierea ramei cu peretele, punand polobocul pe toate cele trei axe.

Este bine ca pozitia tocului ferestrei sa fie cat mai interioara pentru a se evita formarea condensului !

4. Fixarea ramei

Dupa stabilirea pozitiei perfecte a ramei se trece la fixarea definitiva a acesteia. Perforarea ramei si a peretelui trebuie sa se faca cu multa atentie, pentru a se evita modificarea pozitiei stabilite anterior.

5. Fixarea penelor

In interiorul ramelor din PVC se pozitioneaza pene speciale din plastic. Acestea au rolul sa fixeze cat mai bine geamul in rama, deoarece dimensiunile celor doua elemente sunt diferite.

6. Asezarea geamului pe pozitie

Geamul se asaza pe pozitie si imediat se verifica distanta dintre acesta si rama. Daca penele pozitionate anterior nu sunt suficiente pentru a-l fixa, atunci se introduc noi pene pana cand geamul se fixeaza.

7. Montajul baghetelor

Fixarea definitiva a geamurilor in rame se face prin intermediul unor baghete din PVC. Acestea se introduc, prin presare, in zona de imbinare a celor doua elemente, fixare lor definitiva facandu-se cu un ciocan din cauciuc.

8. Aplicarea spumei poliuretanice

In zonele de imbinare se introduce spuma poliuretanica. La contactul cu aerul, spuma isi mareste volumul de trei ori si, in felul acesta, acesta ocupa tot spatiul disponibil. Dupa perioada indicata de producator pentru uscare, se elimina excesul de spuma.

9. Finisajul

La final, glafurile ferestrei se finiseaza prin gletuire. Muchiile se armeaza cu profile metalice de colt.

Este de preferat ca folia protectoare a ramelor din PVC sa fie eliminata dupa terminarea lucrarilor de finisaj.